Özgür MERCAN - Okul Müdürü

ÖZGÜR MERCAN

İlk ve orta öğrenimini İstanbul´da tamamladı. Kuleli Askeri Lisesi´nden mezun olduktan sonra 1998 yılında Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi İngiliz Dili ve Eğitimi bölümünü bitirdi. Meslek hayatına Ağrı Doğubayazıt Lisesi´nde başladı. Ardından İstanbul´da Büyükçekmece İncirtepe Lisesi´nde, Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde ve  Silivri Hasan Sabriye  Gümüş Anadolu Lisesi´nde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. 2020 yılının Eylül ayında Büyükçekmece Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Lisesi´ne okul müdürü olarak atandı. 2002 yılında yayınlanan Anadolu Lisesi İngilizce Öğretim Programının formatörlüğünü yapmış, European Language Framework projesinin Türkiye çalışmalarına katılımcı olarak iştirak etmiştir. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı adına Anadolu Lisesi İkinci Yabancı Dil İngilizce, Anadolu Lisesi İkinci Yabancı Dil Latince, Anadolu Lisesi Yabancı Dil Sınıfları İngilizce ve Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce öğretim programlarının hazırlanmasında görev almıştır. 2011 yılında İngiltere, İrlanda, İtalya, Polonya ve Türkiye´den beş okulun katıldığı Local Tourist Attractions projesinin Türkiye koordinatörlüğünü, 2015 yılında ise İstanbul´un Çocuk Yazarları projesinin Silivri koordinatörlüğünü yapmıştır. Silivri Çocuk Yazarları dizisi adı altında 8 çocuk kitabının yayınlamasına ön ayak olmuştur. İyi derecede İngilizce ve bilgisayar bilgisi vardır. GNU- GPL Linux sistemleri, phyton programlama dili üstüne çalışmaları vardır. Sporu sevmektedir. Turuncu kuşak ju-do, kahverengi kuşak kung-fu sporcusudur. Silivri´de yaşamaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Aynı zamanda yazar ve şairdir. 5 başarı, 3 teşekkür, 1 aylıkla ödül, 1 ödül ve 1 üstün başarı belgesi vardır. 2023 yılında Çakmaklı Cumhuriyet Anadolu Lisesinde Müdür olarak göreve başlamıştır.

Yayınlanmış kitapları:

Bir Zenciyi Sevebilmek (Öykü - Artshop - 2014- 2. Basım KDY- 2022)

Kara Köpek Büyüsü (Roman- Truva Yayınları - 2016)

Bin Sevmek (Şiir - Artshop - 2018)

Siyah Kuşlar (Şiir - Kutlu Yayınevi - 2019)

Erguvanlar (Şiir - KDY Yayınları- 2021)

Hanımeli Kokusu (Şiir- KDY- 2023)

(212) 886 1217 (212) 886 1198 Eposta