Çakmaklı Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Vizyon: Bilimsel ve teknolojik yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, disiplinli çalışan, bir yükseköğretim programına hazırlanan veya branşlarında yeterli bilgi ve beceriye sahip, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, nitelikli, çağdaş ve demokratik bireyler yetiştirmektir

Misyon: Öğrencilerimizi, bireysel yetenekleri doğrultusunda, teknik bilgi ve donanımlara sahip, güvenilir, sosyal ve psikolojik gelişmeleri yeterli, olayları algılama ve çözüm üretme becerisine sahip, çağdaş, bireysel ve grupla çalışabilme becerisi olan bireyler olarak yetiştirmek. ***TEMEL DEĞERLERİMİZ • Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlıyız. • Hizmetlerimizi doğruluk, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda gerçekleştiririz. • İnsan hakları ve demokrasinin evrensel değerlerine önem veririz. • Kurumsal ve bireysel gelişmelerin analitik ve bilimsel bakışla sağlanacağına inanırız. • Hizmetlerimizi gerçekleştirirken yenilik ve değişimlere açık olarak girişimciliğe ve inovasyona önem veririz. • Görev dağılımı ve hizmet sunumunda adaletli olur, ferdin ve toplumun ihtiyaçlarını dikkate alırız. • Meslek etiği ve ahlaki ilkeler çerçevesinde hizmet ederiz. • Hizmetlerimizi gerçekleştirirken objektiflik ilkesini uygularız. • Sanatsal duyarlılığa ve sanat becerilerine önem veririz,. • Eğitime yapılan yatırımı kutsal sayar, eğitim almak isteyen herkese fırsat ve imkan eşitliği sağlarız. • Öğrencilerimizin ilk hedeflerinin ´Öğrenmeyi öğrenmek´ olmasını sağlarız. • Kurum içi insani değerleri ön planda tutarız. Çalışmalarda etkililik ve verimliliğin ekip çalışmalarıyla sağlanacağı anlayışı kabullenilerek ekip çalışmalarına gereken önemi veririz.

Başarılar: .

Yabancı Dil: 1. YABANCI DİL: İngilizce - 2. YABANCI DİL:Almanca
Servis Bilgisi: Okul servisimiz mevcuttur.
Sportif Etkinlikler: FUTBOL FUTSAL BASKETBOL VOLEYBOL MASA TENİSİ KALELİ YAKAR TOP BADMINGTON SATRANÇ BOCCE
Bilimsel Etkinlikler: 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzda "Bilim Şenliği" yapılmıştır. 2014/2015 Eğitim-Öğretim yılında Birleşmiş Milletlere "İngiltere" yi temsilen katılmıştır. 2014/2015 Matematik Olimpiyatları 2014/2015 NASA Uzay Sergisi yapıldı 2014/2015 NASA uzay gösterisine katılım sağlandı
Proje Çalışmaları: .
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Avrupa Birliği e-twinning proje başvurusu yapıldı. 2016-2017 E-twinning projesi kabul edildi. Koordinatör okul olarak 5 Avrupa ülkesiyle ilk toplantı Romanya'da yapıldı. 2017-2018 Portekiz / Faro´da kısa dönem öğrenci hareketliliğini gerçekleştirildi.
Diğer Hususlar: OKULUMUZUN TEKNOLOJİK KAYNAKLARI ****EBA(eba.gov.tr)-E-okul-MEBBİS- MEİS -TEFBİS-BİMER-MEB Bilgi Edinme-Alo 147-****memsinav.com-KurumNet-****Müdürlüğümüz resmi internet adresi **** Tüm idari birimlerde, bilgisayar, yazıcı ve İnternet **** Kantinde Kablosuz İnternet bağlantısı bulunmaktadır. **** Okulumuzda fotokopi ve baskı hizmetleri için yeterli miktarda makine vardır. ****Tüm sınıflarımızda akıllı tahta mevcut olup derslerimiz akıllı tahta destekli olarak işlenmektedir.

WEB - https://ccal.meb.k12.tr

Adres - ÇAKMAKLI MAHALLESİ MEMLEKET CAD.NO21 METRO MARKET ARKASI BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL

Yerleşim Yeri - Çakmaklı Mahallesi, Memleket Cad.No:21 Büyükçekmece/ İstanbul

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl 35 km - İlçe 7 km